Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2015-01-09 10:47:44

marta
Člen/ka

výdaje u soukromého účtu

Dobrý den, může jako OSVČ, neplátce DPH zaúčtovat do daň. uznatelných výdajů i některé platby posílané ze svého soukromého účtu?Jakým způsobem?Napíše normálně výdajový doklad a přiloží k tomu výpis z banky. jedná se jen pár plateb za rok(5).
Další dotaz-při nákupu zboží na dobírku mám v balíčku, který přijde poštou, zboží a doklad-Dodací list-daňový doklad, na kterém je uvedeno placeno dobírkou.Doklady z pošty při placení dobírky jsem nedostala. Tyto daňové doklady jsem normálně zaúčtovala do daňové evidence,ale teď si nejsem jistá, jestli tam nemusí být i ty doklady z pošty o zaplacení.
děkuji

Offline

 

#2 2015-01-09 12:56:38

jaromira
Člen/ka

Re: výdaje u soukromého účtu

Dobrý den,

výdaje ze soukromého účtu lze uplatnit, buď jak píšete nebo přiložit bez VPD a dát úhradu bez pohybu Kč , myslím si, že je to jedno, podstatné je
prokázat výdaj a jeho daňovou uznatelnost.

Dobírku bych tak nechala, dodacím listem dokládáte úhradu, pokud by jste neuhradila, do zásilky by jste se nedostala  a v té bývá přiložen DL.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB