Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » DPH
  •  » DPH při prodeji zboží do EU s dopravou

#1 2014-03-05 14:07:59

Tereza W
Člen/ka

DPH při prodeji zboží do EU s dopravou

Dobrý den, mám dotaz ohledně problematiky DPH při prodeji zboží v rámci EU s dopravou uvedenou na faktuře. Poku prodáváme neplátci fakturujeme zboží i dopravu s českou 21% sazbou dph. Pokud prodáváme plátci DPH neúčtujeme ani u zboží ani dopravy. Je to tak správně? Jak je to se souhrnným hlášením, jde mi do souhrnného hlášení do kódu 0 celková cena dané faktury - zboží + doprava, nebo se doprava udává zvlášť? Plátcům jsme prodávali v únoru poprvé.
Děkuji za odpověď.

Offline

 

#2 2014-03-06 18:43:58

Zdena
Moderátorka

Re: DPH při prodeji zboží do EU s dopravou

Ano, u zboží je to tak správně. Neplátci dodáváte zboží s daní, při dodání plátci do jiného členského státu můžete osvobodit podle § 64 ZDPH. Pokud jde o dopravu, tak tam podle mého názoru záleží na tom, jaká je sjednaná dodací podmínka. Pokud si zákazník objednal zboží včetně dopravy (doprava je součástí ceny zboží i když je na faktuře uvedena na samostatném řádku), tak se jedná o vedlejší plnění spojené s dodáním zboží a do SH jde do kódu 0 zboží i doprava.

Offline

 

#3 2014-03-08 16:03:06

Tereza W
Člen/ka

Re: DPH při prodeji zboží do EU s dopravou

Děkuji za odpověď :-)

Offline

 
  • Index
  •  » DPH
  •  » DPH při prodeji zboží do EU s dopravou

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB