Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2013-09-24 08:34:59

Milena H.
Člen/ka

Daně při koupi nemovitosti pro podnikání

Dobrý den,
budeme s manželem kupovat nemovitost - statek pro podnikání. Chci se Vás zeptat jestli musí být odhad nemovitosti nebo jestli stačí daň z převodu nemovitosti zaplatit z dohodnuté kupní ceny. Původní majitelé jsou oba důchodci, budou platit z obdržených peněz daň z příjmu? Moc děkuji za odpovědět a přeji hezký den.

Offline

 

#2 2013-09-24 14:44:53

Marie66
Člen/ka

Re: Daně při koupi nemovitosti pro podnikání

Dobrý den.
Pokud původní majitelé splňují podmínku, že uvedenou nemovitost vlastní alespoň 5 let, nebo zde měli bydliště alespoň 2 roky bezprostředně před prodejem, tak bude jejich příjem osvobozen od daně z příjmu podle § 4/a,b Zákona o daních z příjmů.
Letos platí daň z nemovitosti prodávající. Ve formuláři Přiznání k dani z převodu nemovitosti je nutné uvést hodnotu nemovitosti podle znaleckého posudku a cenu sjednanou. Proto je nutné doložit i Znalecký posudek. Daň 4% se platí z té vyšší částky.

Editoval Marie66 (2013-09-24 14:46:20)

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB