Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



  • Index
  •  » Živnosti
  •  » Místo podnikání - bydliště - trvalý pobyt

#1 2013-05-26 15:58:33

jarda29
Člen/ka

Místo podnikání - bydliště - trvalý pobyt

Dobrý den,

potřeboval bych poradit, zda potřebuji změnit místo podnikání při přestěhování.

Jsem živnostník, živím se jako programátor. Veškerou práci dělám z domova od stolu s počítačem v obýváku. Mé místo podnikání je zároveň mým bydlištěm i adresou mého trvalého pobytu. Navíc je to byt, jehož jsem vlastníkem. Provozovnu samozřejmě žádnou nemám.

Chci se přestěhovat na jinou adresu do pronajatého bytu. Adresu trvalého pobytu si ale ponechám na původním místě a tento byt chci pronajmout kamarádovi.

Je možné nechat místo podnikání na původní adrese, tj. na adrese svého trvalého pobytu, kde budu dál vybírat poštu, přestože byt pronajmu a sám budu bydlet a pracovat jinde?

Mimochodem po přestěhování (aspoň jak to chápu) bych měl začít podávat přiznání k dani z příjmu FO na FÚ příslušném k novému bydlišti. Existuje pro mě nějaká povinnost hlásit tuto změnu FÚ nebo prostě jen v dalším roce přinesu přiznání na jiný FÚ.

Díky za odpověď.
Jarda

Offline

 

#2 2013-05-27 11:40:04

Zdena
Moderátorka

Re: Místo podnikání - bydliště - trvalý pobyt

Pokud nebudete měnit adresu trvalého pobytu, tak nemusíte řešit místo podnikání ani finanční úřad, všechno zůstane při starém.

Offline

 
  • Index
  •  » Živnosti
  •  » Místo podnikání - bydliště - trvalý pobyt

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB