Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2012-10-22 15:23:52

Kajula
Člen/ka

Auto od podnikatele-neplátce

Dobrý den.
Četla jsem spoustu otázek a odpovědí a pořád si nevím rady. Prosím, koupila jsem auto od podnikatele- neplátce DPH ( dovezl z EU ) dne 5.5.2010. Já sama jsem plátce DPH a vedu DE. Auto jsem zařadila do majetku firmy. Nyní bych jej chtěla vyřadit do soukromého užívání. Myslím si, že DPH nebudu odvádět. Nevím, jak to bude z DPFO, zda si mám vystavit doklad o použití. Moc prosím o radu. Děkuji.

Offline

 

#2 2012-10-22 15:44:47

Zdena
Moderátorka

Re: Auto od podnikatele-neplátce

Jestliže jste si při pořízení auta neuplatnila nárok na odpočet, tak jeho vyřazení do osobního užívání není zdanitelným plněním. Nebudete odvádět DPH, a proto nemusíte vystavovat doklad o použití, to je doklad, který slouží pouze pro účely DPH.

Daň z příjmů nemusíte při vyřazení auta z OM řešit. Pouze si udělejte na kartě majetku poznámku o vyřazení. Pokud byste v následujících 5 letech auto prodala, tak příjem z jeho prodeje přiznáváte jako Ostatní příjmy (příloha č. 2 daňového přiznání).

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB