Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2007-12-13 13:31:03

Delltar
Host

živnost studenta - komplexně

Dorbý den
Všude po internetu se snažím najít informace, ale všechny jsou dost kusé a někdy rozporuplné. Proto by mě zajímalo řešení problému který je asi pro studenty nejčastější.

Chci si přivydělat zobrazením reklamy Google AdSense na svém webu, založím si tedy živnostenský list na reklamu a marketing. Je více než pravděpodobné, že můj roční výdělek nepřesáhne minimální základ daně (to je myslím těch 25 000,-). Protože Google AdSense už je k dispozici i v čechách, budou mi peníze chodit z české banky a ne šekem z USA -> není problém s dvojitým zdaněním.
a teď otázky:
Nedosáhl jsem minimálního základu daně, tudíž daň neplatím ale daňové přiznání podat musím?
Jak je to s pojištěním? Je nějaké pojištění které bych musel platit ačkoliv nevydělám ani těch 25000? a co zálohy pojištění?
Je ještě něco jiného, co bych měl platit?
Někde jsem se dočetl něco o provozovně, při žádosti o ŽL je povinné jí určit? nebo jí můžu normálně vynechat protože vzhledem k charakteru podnikání je provozovna tak trochu blbost (nebo se jako provozovna má určit bydliště?)
Předpokládám že daňovou evidenci musím vést normálně, ta by asi měla obsahovat i nějaké doklady příjmu, co mi zde jako takový doklad poslouží?


předem děkuji za odpověď a doufám, že tohle vlákno f=ora poslouží i jiným kteří se nevyznají v motanici okolo živností a podnikání

 

#2 2008-01-02 15:20:02

RADEK
Host

Re: živnost studenta - komplexně

taky by mě zajímal ted doklad ohledně Adsense nebo Adfoxu ? Stačí jen z administrace to vyúčtování?

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB