Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2012-07-24 17:36:59

Slater
Člen/ka

Adsense - neodesílání souhrnného hlášení - co teď?

Dobrý den,
jako plátce DPH jsem nasadil Adsense, dosud jsem neobdržel žádnou platbu. Neodesílal jsem ani souhrnná hlášení, jsem čtvrtletní plátce.

Na internetu jsem našel toto:
V zákoně o DPH je tedy nově zakotvena možnost vykázat služby uvedené v § 102 odst. 2 až k poslednímu dni kalendářního roku, pokud smlouva trvá alespoň po dobu 12 měsíců. Tazatel by v tomto případě nemusel řešit otázku, jak vykázat platbu za březen, na kterou zatím nemá daňový doklad a kterou obdrží zřejmě až po 25.4., ale jednoduše přiznat až celkovou částku za poskytnuté služby v období 1?12/2010. "Jsou-li splněny předpoklady dané § 24a odst. 4 (místo plnění je v jiném státě EU a odběratel je povinen přiznat z tohoto plnění daň) a plnění můžeme považovat za uskutečněné až posledním dnem kalendářního roku, budou se služby uvádět až v souhrnném hlášení podávaném do 25. ledna následujícího roku," potvrzuje Jan Molín, daňový poradce a analytik společnosti MIVO.

zdroj : podnikatel.cz

Chtěl bych se zeptat jak postupovat dál, zda mohu podat souhrnné hlášení až za celý rok, když neproběhla dosud žádná platba.
Nebo zda mám podat souhrnné hlášení při dalším podávání Přiznání k DPH a uvést aktuální stav a poté pokračovat každé čtvrtletí.
Nebo zrušit celý účet Adsense?

Děkuji za odpověď.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB