Diskusní fórum Jak podnikat

Diskuze, otázky a odpovědi pro podnikání, živnosti, daně, pojištění, účetnictví, práci na Dohody

Nejste přihlášen(a)

Oznámení

Administrátorka diskusního fóra ani jeho moderátorka a členové se nehlásí jako příslušníci určitého stavu nebo povolání k odbornému výkonu, ani jinak nevystupují jako odborníci v tématech, která jsou předmětem diskuse. - Vše přehledně také na Jakpodnikat.cz



#1 2012-06-03 16:43:59

Kačka
Člen/ka

Poplatky za televizor ve vesnické hospodě

Dobrý den,

můj klient má vesnickou hospůdky, kam chodí hlavně muži na pivko ke sportovním západům (fotbal, hokej, tenis,...). K dnešnímu dni za TV platil pouze koncesionářský poplatek a poplatek OSA, ale v pátek se mu ozvala ještě firma INTERGRAM a ty chtějí také peníze :-)
Firma INTERGRAM mu vysvětlila (zjednodušeně), že OSA vybírá poplatky za  hudbu a texty, ale INTERGRAM vybírá poplatky pro zpěváky a herce, přijde mi to trochu divné? To by se příští týden mohla ozvat firma, která zastupuje bubeníky a kytaristy, další firma fotbalisty a hokejové hráče atd.
Mohl byste mi někdo říct, komu tedy všemu musí podnikatel platit, když má v hospůdce televizor?


Moc děkuji za odpověď.

Kačka

Offline

 

#2 2012-06-04 18:38:56

Zdena
Moderátorka

Re: Poplatky za televizor ve vesnické hospodě

Je to, bohužel, tak. OSA zastupuje autory a Intergram zastupuje výkonné umělce a výrobce zvukových a zvukově obrazových záznamů. Více informací najdete na jejich webových stránkách:
http://www.intergram.cz/cs/kdo-je-platce/

.... a všichni vybírají výpalné:-) Pokud se najde dostatečně silná skupina, která se rozhodne (za tučnou provizi) ochraňovat práva televizních duchů, nebo pivních tácků, a která si vylobuje v parlamentu zvláštní zákon, tak budete platit i jim.

Podnikatel, který má v hospůdce televizor, by dle mého názoru měl platit koncesionářský poplatek + poplatky OSA + poplatky INTERGRAM.

Offline

 

Zápatí

Powered by PunBB | CZ a SK
© Copyright 2002–2008 PunBB